Architecten van Identiteit

23 apr 2013 – Breda

Het Eindhovense Edhv staat bekend om zijn onconventionele aanpak van projecten. Zij omschrijven zichzelf als ‘architecten van identiteit’. Hun interdisciplinaire werkwijze garandeert dat alle aspecten van een identiteit goed geïntegreerd kunnen worden. De projectteams worden samengesteld uit mensen met uiteenlopende specialiteiten, zoals grafisch ontwerp, ruimtelijk ontwerp en multimedia ontwerp.

Upload Eindhoven

Jeroen liet zien hoe de processen bij Edhv verlopen aan de hand van een aantal projecten:

  • De “Culturele Atlas van Brabant”, een applicatie om complexe financiële en culturele data te vergelijken, combineren en te visualiseren.
  • “Upload Eindhoven”, een interactieve installatie die de gebruiker het industriële erfgoed van Eindhoven laat ontdekken en ‘laden’.
  • “Debug” en “Digital Fungus”, experimenten die de vertaling laat zien van analoge interactie naar digitaal en andersom.

Jeroen Braspenning — afgestudeerd aan de opleiding Communication and Multimedia Design Breda — is hoofd New Media bij Edhv. Hier is hij betrokken bij een breed scala aan projecten waaronder interactieve installaties, data visualisaties en generatieve identiteiten.

Design by Fire Café #024 Design by Fire Café #024
Design by Fire Café #024 Design by Fire Café #024

Deelnemers

Zie de deelnemerslijst »

Contact

Vragen en opmerkingen zijn welkom: cafe@designbyfire.nl.